Το πρώτο review της επερχόμενης ACA500

Μια πρώτη παρουσίαση της επερχόμενης ACA-500 ανέλαβε να κάνει ο Photon, ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και καιρό την δοκιμή της κάρτας για λογαριασμό της Individual Computers. Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά για την ACA-500, είναι ένας νέος επιταχυντής για τις Amiga 500 και 500+, ο οποίος συνδέεται στην πλάγια αριστερή θύρα του υπολογιστή, και προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες στο μηχάνημα.

Με βάση αυτά που διαβάζουμε στην παρουσίαση αυτή, μια Amiga 500 ή 500+ πραγματικά μεταμορφώνεται με την προσθήκη μιας ACA500. Το βασικότερο όλων είναι η δυνατότητα που έχετε να συνδέσετε επάνω της άλλους επιταχυντές που έχουν κυκλοφορήσει για την Amiga 1200, και να χαρίσετε μέχρι και έναν 68060 στο μηχάνημά σας. Πέρα από αυτό όμως μπορείτε να ξεκινήσετε το μηχάνημά σας με το kickstart 1.3 ή 2.04 που μπορεί να έχει εσωτερικά, ή να φορτώσετε από την κάρτα το kickstart image του 3.1. Πολύ βολικό αν θέλετε να φορτώσετε μέχρι και το AmigaOS 3.9 στην Amiga 500 σας.

Ακόμα, η ACA-500 έρχεται με 2 θύρες για CF κάρτες, με 2MB Fast Ram που μπορεί να γίνει και 4MB, και με θύρα clockport για σύνδεση μέχρι και μιας Subway σε αυτήν. Για περισσότερες λεπτομέρειες αξίζει να διαβάσετε την παρουσίαση του Photon στο site της ομάδας Scoopex, και αρχίστε να μαζεύετε λεφτά, διότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο για αγορά.