Η ιστορία πίσω από το Barbarian: The Ultimate Warrior

Στο online περιοδικό Edge υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ιστορία πίσω από την δημιουργία του Barbarian: The Ultimate Warrior, ενός παιχνιδιού που έχει πραγματικά αγαπηθεί από πάρα πολύ κόσμο. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Palace Software και κυκλοφόρησε το 1987, το οποίο είναι εμπνεσμένο από τις περιπέτειες του Conan του βάρβαρου, φυσικά. Το παιχνίδι γνώρισε εμπορική επιτυχία, καθώς εκτός από το πρωτοποριακό του gameplay, οι υπεύθυνοι του marketing της εταιρίας φρόντισαν το περίβλημα του παιχνιδιού να είναι αρκετά πιπεράτο για την εποχή.

Έτσι, στο εξώφυλλο του παιχνιδιού φιγουράριζε η Maria Whittaker, με όσο το δυνατόν λιγότερα κρυμμένα σημεία στο σώμα της. Δίπλα της ήταν και ο μυώδης Michael Van Wijk ως ο βάρβαρος της υπόθεσης. Φυσικά το εξώφυλλο δημιούργησε μεγάλο θόρυβο γύρω από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να το αγοράσουν προτού ακόμα διαβάσουν για αυτό.

Στο άρθρο θα διαβάσετε και για τον τρόπο που υλοποιήθηκε το παιχνίδι, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και πως η ομάδα τα ξεπέρασε, ώστε να μας χαρίσουν έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο τίτλο, που κυκλοφόρησε σε όλους τους 8bit και 16bitυπολογιστές της εποχής. Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ.