MUI 3.9 R3 για το AmigaOS 3

Κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά έκδοση του MUI 3.9 για το AmigaOS 3.x, με πολλές διορθώσεις, η οποία βγάζει το project από την beta φάση, μιας και έχει καλύψει όλα τα σημαντικά bugs που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα, και είναι πολύ σταθερό. Το MUI 3.9 για το AmigaOS 3.x ήταν μια έκπληξη που μας ήρθε μερικούς μήνες πριν, κάτι που δίνει νέα πνοή στο λειτουργικό. Tην ανάπτυξή του έχουν αναλάβει οι Thore Bockelmann και Jens Maus, οι οποίοι αναπτύσσουν και το MUI 4 για το AmigaOS 4.

Για την λειτουργία του απαιτείται να υπάρχει τουλάχιστον ένας επεξεργαστής 68020 στην Amiga. Η ομάδα ανάπτυξης προτείνει την χρήση του σε μηχανήματα με γρήγορους επεξεργαστές και κάποια κάρτα γραφικών. Όπως κάθε προηγούμενη έκδοση, ένα keyfile είναι αναγκαίο για να ενεργοποιηθούν όλες οι λειτουργίες των ρυθμίσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας keyfile από την έκδοση 3.8, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο σύστημα που το δοκίμασα εγκαταστάθηκε χωρίς προβλήματα και έτρεξε άψογα. Σας προτείνω να κάνετε μια νέα εγκατάσταση και όχι update από την προηγούμενη έκδοση, κι όταν βεβαιωθείτε ότι τρέχει μια χαρά να μεταφέρετε το κλειδί σας και άλλα MUI MCC που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Έπειτα τρέξτε το πρόγραμμα ρυθμίσεων του MUI και διαγράψτε όλα τα αρθρώματα που θα σας προτείνει, καθώς κάποια είναι πια ενσωματωμένα στην νέα αυτή έκδοση.

Εάν χρησιμοποιείτε Ελληνικό Workbench τότε θα δείτε το πρόγραμμα ρυθμίσεων του MUI 3.9 πλήρως εξελληνισμένο από τον Αντώνη "Phantom" Ηλιάκη.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα καλό θα είναι να ενημερώσετε του developers μέσω του bugtracker με μια περιγραφή του προβλήματος, του συστήματος σας αλλά και του προγράμματος που τρέξατε, ώστε να προσπαθήσουν να αναπαράγουν το πρόβλημα.

Την νέα έκδοση μπορείτε να τη κατεβάσετε από το επίσημο site της ομάδας ανάπτυξης του.