Ιούνιος 2015

Κυκλοφόρησε νέα έκδοση του MUI 4.0-2015R2 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k από τους developers, Thore Bockelmann και Jens Maus. Στην νέα έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του. Το MUI 4.0 για το AmigaOS 3.x ήταν μια έκπληξη όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το Amikit, αλλά μετά από κάποιους μήνες διατέθηκε δωρεάν για να χρησιμοποιηθεί από όλους.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του SoundBankster 1.4, στο οποίο έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις, με ελαχιστοποίηση των προβλημάτων. Το SoundBankster  είναι μια εφαρμογή μίξης ήχου σε πραγματικό χρόνο, ανάμεσα σε δύο πηγές ήχου. Η εφαρμογή είναι ιδανική για να παίξετε μουσική στο πάρτυ σας, με το αγαπημένο σας MorphOS μηχάνημα.

Βγήκε το νέο τεύχος του online περιοδικού Commodore Free, νούμερο 88. Το Commodore Free είναι ένα εντελώς δωρεάν online περιοδικό με κύρια θεματολογία τους υπολογιστές Commodore και Amiga. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε διάφορες ηλεκτρονικές εκδόσεις όπως PDF, ePUB, MOBI και HTML, ακόμα και SEQ, D64 που μπορούν να διαβαστούν από προσομοιωτές των υπολογιστών της Commodore.

Με την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του MorphOS 3.9, κυκλοφόρησε και μια νέα έκδοση του SDK του. Το SDK πακέτο είναι αναγκαίο για όποιον θέλει να αναπτύξει κώδικα για το MorphOS και να φτιάξει την δική του εφαρμογή. Σε αυτό το πακέτο εμπεριέχεται ο gcc compiler, το scribble, πληροφοριακά autodocs και αρκετά παραδείγματα για να ξεκινήσετε.

Μια νέα έκδοση του MorphOS κυκλοφόρησε, και είναι διαθέσιμη από την ομάδα ανάπτυξης. Στην νέα αυτή έκδοση 3.9, έχουν γίνει κυρίως διορθώσεις σε προβλήματα σταθερότητας και στην ασφάλεια του συστήματος. Υποστηρίζει την ίδια γκάμα συστημάτων με την προηγούμενη έκδοση, και φυσικά την Sam 460 της ACube.

Πριν τρία χρόνια περίπου ο Brian Bagnall είχε ανακοινώσει την δημιουργία του νέου του βιβλίου "Commodore: The Amiga Years", στο οποίο θα συνέχιζε να λέει την ιστορία της Commodore από το 1984 μέχρι την πτώχευση και το κλείσιμό της. Δυστυχώς, η ολοκλήρωσή και η έκδοση του βιβλίου δεν έγινε ποτέ. Με ένα νέο Kickstarter backing που ξεκίνησε πρόσφατα ο συγγραφέας, προσπαθεί να ενεργοποιήσει ξανά την δημιουργία του βιβλίου, με την υποστήριξη φυσικά του κόσμου. Ήδη, από την πρώτη ημέρα το ποσό που έχει οριστεί σαν στόχος έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Μια νέα έκδοση του Quake 2 κυκλοφόρησε από τον HunoPPC το οποίο έχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Σε αυτή την έκδοση υποστηρίζονται HD γραφικά, με υφές σε υψηλή ανάλυση και ποιότητα. Φυσικά, για να το τρέξετε απαιτεί να έχετε τα βασικά PAK αρχεία από το original παιχνίδι.

Κυκλοφόρησε η νέα σταθερή έκδοση του WinUAE 3.0.0, στην οποία έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις προβλημάτων. Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούσαν δοκιμαστικές beta εκδόσεις, οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να δοκιμάσει τις νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, σε αυτή την έκδοση προσομοιώνονται αρκετές κάρτες επέκτασης hardware, όπως είναι SCSI & IDE controllers, αλλά και επιταχυντές.

Κυκλοφόρησε το όγδοο και καλοκαιρινό τεύχος του Retro Planet. Το τεύχος κατεβάζει την μπάλα με special review του Sturmwind, του απόλυτου shoot em up για το Sega Dreamcast. Κάνει ντρίμπλα με δύο χορταστικές συνεντεύξεις: Με τον Βασίλη "Maddog" Μήτση (mame.gr), με τον οποίο κουβεντιάζουμε για games, coin ops, emulators και άλλα παρόμοια ευγενή σπορ και με τον Pascal Papara με τον οποίο ανακαλύπτουμε πως η Amiga περνάει στον x86 κόσμο μέσα από το AROS.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του NetSurf 3.3 για Amiga 68K, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με κάρτα γραφικών (RTG). Αν δεν γνωρίζετε το NetSurf, είναι ένας μικρός και γρήγορος browser ο οποίος υποστηρίζει CSS αλλά όχι JavaScript. Η υποστήριξη της Javascript είναι υπό ανάπτυξη, αλλά ακόμα σε χαμηλό επίπεδο συμβατότητας.

Η A-Eon Technology Ltd ανακοίνωση την διάθεση ενός νέου προγράμματος, με το όνομα MultiViewer, το οποίο έρχεται να καλύψει τα κενά του παλιού καλού Multiview. Έχει την δυνατότητα εμφάνισης αρχείων διαφόρων τύπων, και φυσικά διαθέτει αρκετές νέες λειτουργίες. Θα διατίθενται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία για το Classic AmigaOS με το όνομα MultiViewer, ενώ για το AmigaOS 4.1 θα υπάρχει το MultiViewerNG. Την δημιουργία του νέου αυτό προγράμματος ανέλαβε ο Andy Broad, γνωστός και από άλλα προγράμματα που έχει δημιουργήσει, όπως το SketchBlock, ή έχει κάνει port όπως το Blender.