Σεπτέμβριος 2015

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του MUI 4.0-2015R3 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k από τους developers, Thore Bockelmann και Jens Maus. Στην νέα έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του. Το MUI 4.0 για το AmigaOS 3.x ήταν μια έκπληξη όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το Amikit, αλλά μετά από κάποιους μήνες διατέθηκε δωρεάν για να χρησιμοποιηθεί από όλους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον hardware project ετοιμάζεται από τον Staringlizard, το οποίο δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε όποιο μοντέλο από τα κλασσικά μοντέλα Amiga σε νέες οθόνες και τηλεοράσεις, μέσω της HDMI σύνδεσης. Αυτό γίνεται μέσω της 25pin RGB σύνδεσης των υπολογιστών, το οποίο με τις κατάλληλες μετατροπές σας χαρίζει πεντακάθαρη εικόνα σε όλα τα παιχνίδια.

Μια ακόμα μουσική συλλογή, την τρίτη κατά σειρά, κυκλοφόρησε ο Frederic "Elmobo" Motte, δημιουργός μουσικής παιχνιδιών και demos από το 1989. Η συλλογή περιέχει μουσικές που είχαν συμπεριληφθεί σε demos που είχαν δημιουργήσει μερικά από τα πιο δυνατά demo groups, όπως τα Sanity, Alcatraz, Quartex, Dreamdealers κ.α.. Στην νέα αυτή συλλογή περιέχονται 25 ολόκληρα μουσικά θέματα.

Στις 14 - 18 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος η εκδήλωση AmiWest, στο Σακραμέντο της Αμερικής. Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά για το AmiWest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για Amiga σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο στο Amiwest πληθώρα εταιρειών και προγραμματιστών μαζεύονται, με σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τα προϊόντα τους, είτε αυτά είναι σε επίπεδο λογισμικού, είτε σε hardware. Συχνά στο AmiWest γίνονται ανακοινώσεις για μελλοντικά σχέδια, οπότε περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τι καινούργιο θα ανακοινωθεί.

Πολλές φορές είναι αναγκαίο να κάνουμε backup το σύστημά μας ή αρχεία που δεν θέλουμε να χάσουμε. Μια απλή αντιγραφή φακέλων σε διαφορετικούς δίσκους θα βοηθούσε, αλλά πολλές φορές είναι χρονοβόρο, διότι θα πρέπει να κάνουμε αντιγραφή όλα τα αρχεία, ακόμα και αν σε αυτά δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν όμως κάποια προγράμματα που μας λύνουν τα χέρια στο θέμα του backup, με πολλές δυνατότητες, τα οποία θα δούμε και παρακάτω.

Το Retro Planet μπαίνει στον 3ο χρόνο του και κυκλοφορεί με ένα σκασμό από θέματα για να διαβάσεις. Στο τεύχος 9 (Σεπτέμβρης 2015) πατάμε το power στη δημοφιλέστερη κονσόλα όλων των εποχών. Το Playstation 2 μας δείχνει τα δόντια του και εμείς βρίσκουμε τρόπους να φτάσουμε την εμπειρία μαζί του στο maximum.

Κυκλοφόρησε το νέο Software Development Kit (SDK) 53.29 για το AmigaOS4. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται όλο το αναγκαίο λογισμικό για ανάπτυξη κώδικα στο AmigaOS 4 και φυσικά την δημιουργία νέων applications. Με το SDK πακέτο οι developers έχουν στην διάθεσή τους όλες τις νεότερες εκδόσεις των βιβλιοθηκών, των αναγκαίων εργαλείων που βοηθούν στην ανάπτυξη κώδικα, καθώς και του documentation, που χρειάζεται.