Σεπτέμβριος 2017

Ένα νέο forum για την Ελληνική Amiga κοινότητα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, με το όνομα Amiga Comet. Δημιουργήθηκε από μέλη του AmigaPlanet, έπειτα από το κλείσιμό του τελευταίου, ώστε να καλύψει το κενό και την ανάγκη της κοινότητας για ένα forum παιχνιδιάρικο, παρεΐστικο, τρολολό και εν πολλοίς unmoderated, όπως γράφουν στην ιδρυτική διακύριξή τους.

Μία εβδομάδα μετά το φετινό Amiwest, στις 28 Οκτωβρίου, οι φίλοι της Amiga θα μαζευτούν στο Neuss της Γερμανίας για να γιορτάσουν τα 32 χρόνια από την κυκλοφορία του αγαπημένου μας μηχανήματος. Εκεί θα είναι όλοι. Η Cloanto, η A-EON Technology, η Hyperion Entertainment, το Amigakit, η Individual Computers, η Alinea Computer, το A1200 net και πάρα πολύ άλλοι.

Το Amiga.gr κλείνει τα 5 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική κοινότητα Amiga. Ήταν τον Σεπτέμβρη του 2012 που η ιδέα για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας αφιερωμένη στην Amiga έγινε πραγματικότητα. Στα 5 αυτά χρόνια βασικό μας μέλημα ήταν η ταχύτερη και πιο πλήρης ενημέρωση των επισκεπτών μας για ό,τι νεότερο συμβαίνει στην κοινότητά μας, κυκλοφορίες νέου λογισμικού, παιχνιδιών και hardware. Και μάλιστα όλα μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Στις 19 - 22 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος η εκδήλωση AmiWest, στο Σακραμέντο της Αμερικής. Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά για το AmiWest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για Amiga σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο στο Amiwest πληθώρα εταιρειών και προγραμματιστών μαζεύονται, με σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τα προϊόντα τους, είτε αυτά είναι σε επίπεδο λογισμικού, είτε σε hardware. Συχνά στο AmiWest γίνονται ανακοινώσεις για μελλοντικά σχέδια, οπότε περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τι καινούργιο θα ανακοινωθεί.

Το 17ο τεύχος του Retro Planet περιστρέφεται βασικά γύρω από δύο πόλους, αυτόν του Commodore 64 και αυτόν του Trevor Dickinson, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό αν προσέξει κάποιος το υπέροχο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε για μία ακόμα φορά ο Σταμάτης Πιππής με βάση το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που προσέφερε για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Νικολάου.