Μάιος 2019

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο MegaWAD Sigil για το παλιό Doom, από τα χέρια του ίδιου του Romero, το οποίο είναι το ανεπίσημο 5ο επεισόδιο της σειράς. Ο Romero ξεκίνησε την δημιουργία του Sigil γύρω στο 2017 ώστε να το έχει έτοιμο φέτος, όπου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία.

Εάν παίζετε παιχνίδια στο παλιό σας υπολογιστή, και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα χειριστήρια που έρχονται με τις νέες κονσόλες, υπάρχει μια νέα λύση που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε. Το Unijoysticle 2 δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε bluetooth χειριστήρια σε υπολογιστές όπως οι Commodore, Amiga, Atari και άλλα.

Η Hyperion Entertainment ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε πλήρως τα δικαιώματα ανάπτυξης και διανομής του ReAction. Το ReAction απευθύνεται στους προγραμματιστές που αναπτύσσουν λογισμικό για το AmigaOS. Κυρίως έχει να κάνει με την διεπαφή (GUI) ενός προγράμματος, όπως είναι τα παράθυρα, τα πεδία, τα κουμπιά κλπ. Είναι αντίστοιχο του MUI και περιλαμβάνεται στο AmigaOS 3.5, 3.9 και στο 4.x.

Η AmigaKit κυκλοφόρησε μια ακόμα νέα επέκταση μνήμης για τις Amiga 500, η οποία προσθέτει 512K Chip μνήμης, υψηλής ποιότητας. Η πρόσθετη μνήμη βοηθάει στο να τρέξετε κάποια παιχνίδια που το απαιτούν. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη, καθώς τοποθετείτε στην θύρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του υπολογιστή.

Ένα εξαιρετικό νέο shoot'em up κυκλοφόρησε με το όνομα SkillGrid από την Retream, η οποία παλιότερα μας έχει δώσει παιχνίδια όπως το Huenison, το BOH, το MAH, το Quod Init Exit 1 & 2 και άλλα. Δημιουργός και εμπνευστής τους είναι ο Simone Bevilacqua, ο οποίος στα παιχνίδια του πάντα προσθέτει χαρακτηριστικά που δύσκολα θα συναντήσετε σε άλλους τίτλους.

Εδώ και λίγες ώρες είναι διαθέσιμο το νέο AmiKit XE. Όσοι παρακολουθείτε την πορεία του AmiKit θα ξέρετε ότι είναι η πληρέστερη διανομή του AmigaOS 3.x, με πληθώρα προγραμμάτων και προσεγμένη εμφάνιση, χαρίζοντας σας μια μοντέρνα ρετρό εμπειρία με το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα.

Μια νέα έκδοση του iGame είναι διαθέσιμη, η 2.0b5. Σε αυτή έχουν γίνει βελτιώσεις και διορθώσεις προβλημάτων. Το iGame είναι μια εφαρμογή διαχείρισης και εκκίνησης των WHDLoad παιχνιδιών που έχετε στην Amiga σας, με εύκολο και φιλικό τρόπο. Μπορείτε με το iGame να κάνετε αναζήτηση σε αυτά, να τα κατηγοριοποιήσετε και με διπλό click να ξεκινάτε να παίζετε.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Mike Battilana της Cloanto στον Stephen Jones, μιλάει για τα δικαιώματα την Cloanto απάνω στο AmigaOS 3.x, την αγορά της Amiga Inc από την νεοσύστατη C-A Acquisition Corporation και τα σχέδια του για το μέλλον της αγαπημένης μας πλατφόρμας. Η συνέντευξη αυτή ξεκίνησε από τον Stephen, ο οποίος ήθελε να δώσει το βήμα στον Mike να απαντήσει σε όλες τις ψευδείς ειδήσεις και επικρίσεις που υπήρχαν, και υπάρχουν, μέσα στο community της Amiga.

Μεταφέρθηκε η τελευταία έκδοση του Vim 8.1 στο AmigaOS 4, μια δουλειά που έγινε από τον kas1e, βασισμένος στην δουλειά του Ola 'sTix' Söder για το MorphOS και το Aros. Το Vim είναι ένας από τους παλαιότερους editors γαι προγραμματισμό, ο οποίος είναι από τους βασικούς σε κάθε διανομή Linux. Μάλιστα, ο αρχικός δημιουργός του Vim, Bram Moolenaar, βασίστηκε στον ανοιχτό κώδικα ενός editor που υπήρχε μιας μεταφοράς του Stevie Editor στην Amiga, και κυκλοφόρησε για το Unix πίσω στο 1991.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το φετινό Revision Demo Party, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν εκπληκτικά Amiga demo groups με τις τελευταίες δημιουργίες τους. Στην φετινή διοργάνωση υπήρχαν 12 συμμετοχές για την Amiga, και μάλιστα θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες καθώς οι περισσότερες δημιουργίες ήταν παραπάνω από καλές.