Φεβρουάριος 2020

Σε λίγες μέρες θα μαζευτούμε στον γνώριμο χώρο του Found.ation για το 8ο AmiCamp. Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για την συνάντηση που έχει γίνει θεσμός. Στο AmiCamp θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Amiga, θα δούμε όμορφα μηχανήματα και θα γνωριστούμε παίζοντας κανένα ποδοσφαιράκι. Στις 28 και 29 Μαρτίου λοιπόν θα βρεθούμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας μηχανήματα για ένα διήμερο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #143 Μαρτίου - Απριλίου 2020. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του AmiSSL, η 4.4, στην οποία φυσικά έχουν διορθωθεί διάφορα bugs, αλλά επίσης έχει ανανεωθεί και η έκδοση του OpenSSL στο οποίο βασίζεται. Με την υποστήριξη της έκδοσης του OpenSSL 1.1.1d που κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, το AmiSSL μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις συνδέσεις μας με τα διάφορα sites, τουλάχιστον για τους browsers και τις εφαρμογές εκείνες που το χρησιμοποιούν.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.13, η οποία διαθέτει διορθώσεις προβλημάτων και κάποιες νέες λειτουργίες, όπως η νέα εμφάνιση κειμένων, συμπεριλαμβανομένης της νέας εμφάνισης των γραμματοσειρών, ρυθμίζοντας την εξομάλυνση και το γέμισμα τους.

Διαθέσιμο είναι ένα demo του Inviyya, ενός νέου shoot 'em up που αναπτύσσεται από τον Michael Borrmann από το 2017 περίπου. Αν παίξετε το demo θα σας θυμίσει παιχνίδια όπως το Project-X, το R-Type και άλλα, καθώς είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένο από αυτά.

Κυκλοφόρησε από την Psytronik ένα νέο παιχνίδι με το όνομα Rotator, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Timothy Jon Gilbert, ο οποίος έφτιαξε τα γραφικά, τον ήχο και τον κώδικα, βασισμένος πάνω σε μια δική του ιδέα. Πρόκειται για ένα platfrom παιχνίδι στο οποίο χειρίζεστε μια μεταλλική σφαίρα η οποία αναπηδάει.