Amiwest 2012 Νέα

Τα τελευταία νέα που βγήκαν από την Amiwest 2012 είναι αρκετά ενθαρρυντικά για το τι θα δούμε στους επόμενους μήνες. Σας παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά

  • Θα βγει νέα έκδοση του Warp3D η οποία θα υποστηρίζει όλες τις ATI RadeonHD κάρτες γραφικών, μιας και για αυτές υπάρχουν ήδη drivers και λειτουργούν άψογα στο AmigaOS 4.1. Αυτό ήταν ένα θέμα που το είχαν αποκλείσει στο παρελθόν οι developers του AmigaOS4.1 μιας και αναπτύσσεται το Gallium, το οποίο παρέχει περισσότερες δυνατότητες. Η ανάπτυξη του Warp3D θα δώσει την δυνατότητα σε λογισμικό που το χρησιμοποιεί να εκμεταλλεύεται της hardware δυνατότες των ATI RadeonHD. Η νέα αυτή έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει πρίν από το τέλος του 2012. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη χρηματοδοτείται από την A-EON Technology.
  • Έχει ξεκινήσει ήδη η μεταφορά του Libre Office στο AmigaOS 4.x, την οποία και χρηματοδοτεί η A-EON Technology, με σκοπό την αύξηση των πραγματικά παραγωγικών προγραμμάτων που θα έχουν οι χρήστες στην διάθεσή τους.
  • Ο Steven Sollie, developer's team leader, είπε ότι δουλεύουν επάνω σε ένα project ώστε να αλλάξουν τον τρόπο που γίνονται τα updates του συστήματος, ώστε να φτάνουν στον τελικό χρήστη πιο γρήγορα και όχι σε μορφή πακέτου όπως γίνεται μέχρι τώρα.
  • Έγινε μια εκτενής παρουσίαση της Xena από τον Lyle Hazelwood. Αναφέρθηκε σε ένα project που δουλεύει, στο οποίο έχει αναπτύξει λογισμικό και hardware όπου οι καταγραφές του λογισμικού που κολλάει κατά καιρούς να σώζονται σε μια SD μνήμη. Εκεί θα καταγράφονται τα πάντα, σχεδόν όπως εμφανίζονται στο crash log του συστήματος, αντί να βγαίνουν στην σειριακή πόρτα του μηχανήματος, το οποίο απαιτεί και ένα δεύτερο μηχάνημα σε λειτουργία. Επίσης, με αυτή την λύση τα δεδομένα θα γράφονται πολύ γρήγορα στην SD μνήμη και θα υπάρχουν εκεί ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε reboot στο μηχάνημα. Με το κατάλληλο λογισμικό θα μπορούμε να τραβήξουμε αυτές τις καταχωρήσεις και να τις στείλουμε στον προγραμματιστή.
  • Ο Lyle Hazelwood παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση του Bars 'n' Pipes το οποίο αναπτύσσει και τους MIDΙ drivers για το AmigaOS 4.x.
  • Ο Steven Solie σημείωσε ότι το project netbook δεν έχει κλείσει και ότι είναι ακόμα σε ανάπτυξη. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό, ούτε φυσικά πότε θα είναι διαθέσιμο.
  • Σε ανάπτυξη βρίσκεται μια έκδοση του AROS η οποία θα υποστηρίζει την SAM460/AmigaOne 500 της ACube. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις και για τα υπόλοιπα μοντέλα SAM.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα που βγήκαν από την φετινή AmiWest 2012. Όπως όλα δείχνουν υπάρχουν πράγματα που αναπτύσσονται και σχέδια που πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Το θετικότερο όλων είναι ότι τα πράγματα προχωράνε μπροστά για την αγαπημένη μας πλατφόρμα, κι εμείς θα είμαστε εδώ να τα παρακολουθούμε, να τα καταγράφουμε και κυρίως να τα ζήσουμε.