DOSBox 0.74.1

Η τελευταία έκδοση του DOS-emulator DosBox 0.74.1 μεταφέρθηκε στο MorphOS από τον προγραμματιστή Marcin "Morgoth" Kurek. Το DosBox φτιάχτηκε με σκοπό την εκτέλεση παιχνιδιών σε αυτό, για αυτό και έχει μια πολύ καλή υποστήριξη ήχου SBlaster και επίσης δεν απαιτεί αρχεία ROM ή κάποιο λειτουργικό σύστημα για να παίξει.

Είναι φτιαγμένο βασισμένο στην βιβλιοθήκη SDL και σας δίνει την δυνατότητα να τρέξετε DOS παιχνίδια κατασκευασμένα μέχρι το 1994 περίπου. Βέβαια, μέχρι τότε είχαν κατασκευαστεί πολλά πολύ καλά παιχνίδια που ποτέ δεν μεταφέρθηκαν στην Amiga, όπως το Eye Of The Beholder III. Φυσικά, υπάρχουν και κάποια μεταγενέστερα παιχνίδια που λειτουργούν σωστά με το DosBox. Στην official ιστοσελίδα του DosBox θα βρείτε μια πλήρη λίστα των παιχνιδιών που υποστηρίζει, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Παιχνίδια για το DosBox μπορείτε να αγοράσετε και να κατεβάσετε από το πολύ καλό GOG.com. Την τελευταία αυτή έκδοση για MorphOS μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, ενώ στο Aminet μπορείτε να βρείτε και άλλες εκδόσεις για τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα