SteamDraw 2.3

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του SteamDraw, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα σχεδίασης δισδιάστατων διανυσματικών γραφικών για το MorphOS. Με το SteamDraw μπορείτε να δημιουργήσετε διανυσματικά γραφικά και να τα σώσετε σε SVG αρχεία ή να ανοίξετε τέτοια αρχεία.

Μόλις τρέξετε το SteamDraw θα δείτε ότι χωρίζεται σε διάφορα παράθυρα. Από το βασικό παράθυρο κάνετε όλο τον σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα εργαλεία που υπάρχουν στην αριστερή στήλη. Έτσι, μπορείτε να σχεδιάσετε ορθογώνια, ελλείψεις, καμπύλες, πολύγωνα και πολλά άλλα. Όταν επιλέξετε κάποιο εργαλείο εμφανίζεται κι άλλο ένα μικρότερο παράθυρο που σας δίνει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης του εργαλείου.

Το παράθυρο των objects περιέχει μια λίστα με τα αντικείμενα που έχουμε σχεδιάσει και τα διάφορα layers που υπάρχουν στην εικόνα. Τα αντικείμενα μπορούν να ανήκουν σε διαφορετικά layers. Από αυτή την λίστα μπορείτε να επιλέξετε και με ποιο αντικείμενο θέλετε να δουλέψετε και να τροποποιήσετε. Στο ίδιο παράθυρο θα βρείτε την επιλογή του χρώματος για κάποιο αντικείμενο, από μια έτοιμη ομάδα 20 χρωμάτων, ή από την ελεύθερη επιλογή χρώματος από μια πλήρη χρωματική παλέτα.

Επίσης, μπορείτε να βρείτε διάφορες πρόσθετες επιλογές για κάποιο αντικείμενο που σχεδιάζεται πατώντας το δεξί κουμπί του mouse πάνω από αυτό. Και αυτές οι επιλογές αλλάζουν ανάλογα με το αντικείμενο που είναι ενεργό. Εκεί θα βρείτε για παράδειγμα και την παύση σχεδιασμού ενός πολυγωνικού αντικειμένου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο readme αρχείο που έρχεται μαζί με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.