Gimp 2.6.11

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Gimp για το AmigaOS 4 και το AmiCygnix. Το Gimp είναι ένα από τα καλύτερα Open Source προγράμματα επεξεργασίας εικόνας με πολλές δυνατότητες το οποίο είναι και αρκετά εύκολο στη χρήση. Μπορεί να ικανοποιήσει όποιον ενδιαφέρεται να φτιάξει κάτι απλό, όσο και τον επαγγελματία που το χρειάζεται για τη δουλειά του. Μπορεί να αποτελέσει άξιο αντικαταστάτη διάσημων προγραμμάτων όπως το Photoshop. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του Gimp είναι ότι παρέχεται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα.

Στο AmigaOS 4 μπορείτε να τρέξετε την έκδοση 2.6.11 του Gimp, η οποία όμως απαιτεί το AmiCygnix για να λειτουργήσει. Η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή, μιας και ο Edgar Schwan έχει κάνει πολύ καλή δουλεία και σε αυτόν τον τομέα.

Το Gimp μπορείτε να το κατεβάσετε από το OS4Depot και προεραιτικά μπορείτε να κατεβάσετε και το πακέτο των loaders, που προσθέτει λειτουργίες στην διαχείριση των αρχείων. Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε και στην Ελληνική WikiPedia.