Το WarpView διαθέσιμο δωρεάν

Κυκλοφόρησε ένα public key για το WarpView από τον ίδιο τον προγραμματιστή του Stephen Fellner. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες του τις δυνατότητες εντελώς δωρεάν. Το WarpView είναι ένα πρόγραμμα για να βλέπετε φωτογραφίες και εικόνες από κάποιο δίσκο ή μνήμη. Επίσης διαθέτει δυνατότητες επεξεργασίας όπως Crop, αλλαγή μεγέθους και διάφορα άλλα. Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάζει τις Exif 2.2 πληροφορίες που αποθηκεύονται στις φωτογραφίες. Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά.

Το WarpView ξεκίνησε σαν μια δοκιμή εμφάνισης μιας εικόνας κάνοντας χρήση της κάρτας γραφικών και των δυνατοτήτων του Warp3D. Αφού αυτό ήταν εφικτό, προσθέτοντας μερικά ακόμα χαρακτηριστικά γενήθηκε το WarpView. Οπότε κάθε εικόνα την βλέπετε σε τρεις διαστάσεις και μπορείτε με το mouse να την περιστρέψετε, να κάνετε zoom και scroll. Αν το λειτουργήσετε με το Warp3D mode ενεργό τότε η εμφάνιση των φωτογραφιών είναι πολύ ομαλή, αλλά απαιτεί και μπόλικη μνήμη στην κάρτα γραφικών, τουλάχιστον 64MB για μεγάλες φωτογραφίες. Υπάρχει και το software rendering mode το οποίο δεν χρησιμοποιεί το Warp3D κι έτσι δεν είναι τόσο ομαλό.

To WarpView είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για εμφάνιση φωτογραφιών και απλής επεξεργασίας τους. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο site του προγράμματος, όπου θα βρείτε και το public key.