31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Amiga

Εδώ και λίγες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα group στο Facebook από όλο τον κόσμο, με σκοπό την καθιέρωση της 31ης Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Amiga. Αυτή την στιγμή το group αριθμεί πάνω από 370 μέλη, τα οποία βλέπουν το θέμα πολύ θετικά. Σκοπός της συγκεκριμένης παγκόσμιας μέρας είναι η ενθύμηση των μηχανημάτων που μας πρόσφεραν τόσο πολύ χαρά όλα αυτά τα χρόνια, που μας έκαναν να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε διαφορετικά στον κόσμο της τεχνολογίας.

Όποιος θέλει να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Amiga στις 31 Μαΐου, θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

  • Θα πρέπει να θέσει σε λειτουργία έστω 1 μηχάνημα Amiga
  • Θα πρέπει να τρέξει έστω 1 παιχνίδι σε κάποια Amiga ή σε προσομοιωτή
  • Θα πρέπει να "ασπρίσει" το περίβλημα έστω μιας κιτρινισμένης Amiga
  • Θα πρέπει να δώσει την μη λειτουργική Amiga σε κάποιον τεχνικό για να την αναστήσει. Έπειτα, η ανεστημένη Amiga θα πρέπει να γίνει δωρεά.
  • Εάν είστε κάποιος τεχνικός, θα πρέπει να επισκευάσετε τουλάχιστον μια Amiga
  • Εάν έχετε κάποιο μπλουζάκι με λογότυπα της Amiga, θα πρέπει εκείνη την ημέρα να το φορέσετε
  • Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάποιο από τα παραπάνω, αρκεί να βγάλετε μια φωτογραφία σας με μια Amiga και να την μοιραστείτε σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.
  • ή τέλος πάντων, μπορείτε να κάνετε ό,τι άλλο θέλετε, σχετικό με την Amiga.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτή την μέρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Facebook Group. Ας κάνουμε την φετινή 1η Παγκόσμια Ημέρα Amiga ξεχωριστή.

 

Απολογισμός

Γιορτάστηκε με επιτυχία και ενθουσιασμό η 1η Παγκόσμια μέρα Amiga. Πολλοί χρήστες των αγαπημένων μας υπολογιστών ανέβασαν στο Favebook Group τις φωτογραφίες τους με τους υπολογιστές τους, προσωπικά video και δήλωσαν την αγάπη τους για τα ξεχωριστά αυτά μηχανήματα. Μέσα από αυτή την ημέρα φάνηκε ότι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα αυτούς τους υπολογιστές, τους έχουν στην καρδιά τους σε ξεχωριστή θέση.

Υπήρξαν και εκείνοι που δημιούργησαν τραγούδια για αυτή την μέρα και άλλοι προχώρησαν σε ανακοινώσεις, όπως η ArtexGames που ανακοίνωσε ότι εργάζονται επάνω σε ένα νέο 2.5D racing παιχνίδι για την Amiga. Ακόμα, ο εμπνευστής αυτή της μέρας έδωσε μια μικρή συνέντευξη στο Ελληνικό GameWorld που αξίζει να διαβάσετε.

Ακόμα, όλη την ημέρα το AmigaRadio έπαιζε μουσικές από γνωστά παιχνίδια και μπορούσατε να το ακόυσετε μέσω streaming.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το theme τραγούδι για το event όπως δημιουργήθηκε από τον Per Holmström.

Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό infographic για την σημερινή μέρα που δείχνει τι ακριβώς έγινε με αριθμούς και πως ανταποκρίθηκαν οι χρήστες.