10η έκθεση ρετρό υπολογιστών & κονσολών από το RetroComputers.gr

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την δέκατη έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών (και την τέταρτη έκθεση μέσα στο 2014) που θα κάνει η ομάδα του RetroComputers.gr και θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη στο Ψυχικό. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10πμ μέχρι τις 9μμ και η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας των υπολογιστών και παιχνιδομηχανών, με παλαιούς υπολογιστές και κονσόλες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι περίπου το 2000 αλλά και διάφορα άλλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης αρκετά events, ομιλίες, διαγωνισμό για το υψηλότερο hiscore στο παιχνίδι Breakout σε Atari 2600 , παρουσιάσεις με διάφορα θέματα π.χ. η ιστορία των υπολογιστών κτλ, καθώς και ένα PC που θα διατεθεί για μάθημα συναρμολόγησης για να δουν όσοι ενδιαφέρονται τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής αλλά και τι κάνει το καθένα, όπως επίσης να δοκιμάσουν και οι ίδιοι να το συναρμολογήσουν μόνοι τους και πολλά άλλα.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση από την ομάδα Zeus Group του "νέου" text adventure για ZX Spectrum+3 "Στην Γη των Δεινοσαυρων". Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου ο παίκτης μέσα από στατικές εικόνες και την ιστορία που τις ακολουθεί, κάνει τις επιλογές του και ανάλογα θα τελειώσει με επιτυχία ή όχι την αποστολή.
Περισσότερα ζωντανά επί της έκθεσης, ψάξτε τον ZX Spectrum +3 και μπείτε και εσείς στο κόσμο των εξερευνήσεων σε 8bit !!!

Για το διαγωνισμό υπάρχει ξεχωριστό thread για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι και για ότι άλλο σχετικό που αφορά το διαγωνισμό π.χ. απορίες κτλ και μπορείτε να το δείτε εδώ :

www.retrocomputers.gr/forum/diagonismoi/...-10is-ekthesis#24141

Επίσης αν κάποιος θέλει να λάβει μέρος στην έκθεση ως εκθέτης για να βοηθήσει την προσπάθειά μας, παρακαλείται να στείλει ένα PM στον Darth_Cotsos με τα μηχανήματα και τα περιφερικά που μπορεί να διαθέσει. :)

Η Σχολή Μωραΐτη βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό. Πρόσβασή με συγκοινωνία υπάρχει με λεωφορεία και τρόλεϊ, αναλυτικά:

www.google.com/maps/@38.0115178,23.7808542,16z?hl=el-GR

ΤΡΟΛΕΥ:
18 Μουσείο – Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)
19 Μουσείο – Στ. Χαλανδρίου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)
10 Τζιτζιφιές – Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Φίξ και
Μεγάρου Μουσικής)

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
653 Ψυχικό – Πανόρμου Β (Κάνει στάση έξω από τη Σχολή) (Μετρό από Σταθμό Πανόρμου)
Α7 Κάνιγγος – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Στ. Ομόνοιας και
Αμπελόκηπων)
550 Παλαιό Φάληρο – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Μέγαρο Μουσικής και Φιξ)
602 Νέα Ιωνία – Καλογρέζα – Στ. Πανόρμου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμό Πανόρμου)
610 Φιλοθέη – Αμπελόκηποι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου)
Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Μεγάρου Μουσικής, Ευαγγελισμού, Συντάγματος)