Furia EC020 rev2 για την Amiga 600

Ένας νέος επιταχυντής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους για την μικρή Amiga 600. Αυτός είναι ο Furia EC020 rev 2 ο οποίος είναι η εξέλιξη του προκατόχου του. Έχει σχεδιαστεί από τον Boris Krizma και θα είναι εξοπλισμένος με έναν 68EC020 χρονισμένο στα 33 MHz. Η νέα κάρτα επιτάχυνσης θα έχει ακόμα μία 68882 FPU και 9.5ΜΒ Fast RAM, η οποία είναι ταχύτατη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταχύτητα του μηχανήματος περίπου 10 φορές.

Η κάρτα έχει την δυνατότητα maprom, δηλαδή την φόρτωση της ROM στην Fast RAM, και υποστηρίζει μεγέθη 256KB, 512KB και 1024KB χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, με την νέα αυτή κάρτα ακόμα και το IDE της Amiga 600 αποδίδει σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Τέλος, η κάρτα είναι συμβατή με την PCMCIA καθώς σας δίνει την δυνατότητα με τον συνδυασμός CTRL + Amiga + Amiga να απενεργοποιείτε την μισή μνήμη και να λειτουργεί σωστά όποια κάρτα έχετε στην PCMCIA θύρα συνδεδεμένη.

Η κάρτα υπολογίζεται να είναι έτοιμη προς το τέλος της χρονιάς και θα μπορείτε να την βρείτε εδώ. Παρακάτω δείτε και ένα video από δοκιμή της κάρτας που έχει κάνει ο Μάριος Φίλος (mfilos).