Retro Computer Museum μουσική για καλό σκοπό

Μια νέα μουσική συλλογή, με θέματα δημιουργημένα από γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου της μουσικής υπολογιστών, δημιουργήθηκε από το Retro Computer Museum στην Αγγλία. Σκοπός του album είναι να συλλέξουν χρήματα ώστε να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, καθώς λόγο του Covid, το μουσείο παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο.

Το Retro Computer Museum βρίσκεται στο Leicestershire και σκοπός του είναι η διατήρηση και έκθεση στο κοινό υπολογιστών και παιχνιδομηχανών από το 1960 και μετά. Βασικό τους θέμα είναι συστήματα που ήταν για οικιακή χρήση περισσότερο, παρά τα μεγάλα επαγγελματικά συστήματα.

Στον χώρο τους υπάρχουν συστήματα από το 1970, όπως το Binatone Pong και το εκπληκτικό Commodore Pet, μέχρι και τα τέλη των 90s, με συστήματα όπως το Sega Dreamcast. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα τα συστήματα είναι διαθέσιμα για χρήση από όλους.

Δυστυχώς όμως, λόγω των απαγορεύσεων λειτουργίας εξαιτίας του Covid, δεν ήταν δυνατόν όλο τον περασμένο χρόνο να υπάρχουν έσοδα για το μουσείο, εκτός από γεναιόδωρες χορηγίες από υποστηρικτές και φίλους του μουσείου. Κι αυτή η συλλογή είναι ένας ακόμα τρόπος για να βοηθήσουμε όλοι μας το μουσείο να παραμείνει ανοιχτό.

Η μουσική συλλογή αυτή διατίθενται σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή και θα την βρείτε στο https://blankcanvascharity.uk/.