Ιανουάριος 2020

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το Amiga Ireland 2020 που έγινε στο Athlone της Ιρλανδίας, όπου μαζεύτηκαν περίπου 80-100 φίλοι της Amiga από την Ευρώπη αλλά και ακόμα πιο μακριά, όπως την Αμερική, την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Και όλοι μαζεύτηκαν με έναν σκοπό. Να περάσουμε καλά, να γνωριστούμε, να παίξουμε παιχνίδια και να μάθουμε νέα πράγματα με τα πολλά workshops.

Έχοντας την AmigaOne 1222 από τότε που ανακοινώθηκε, κάπου μέσα στο 2015, ως beta tester, και μιας και ξεκίνησε η διαδικασία παραγγελιών της Early Adopter έκδοσης, θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα για αυτή την νέα AmigaOne, τα οποία είναι αποκλειστικά η προσωπική μου γνώμη.

Επιτέλους, μετά από απανωτές καθυστερήσεις και αναβολές, το Χριστουγεννιάτικο (!) τεύχος του Retro Planet είναι γεγονός! Εντάξει, αστειευόμαστε με το θέμα των Χριστουγέννων καθώς ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην κυκλοφορία του περιοδικού, οπότε και αποφεύχθηκε να δοθεί εορταστικός χαρακτήρας στο συγκεκριμένο τεύχος.

Κυκλοφόρησε η μεταφορά της μηχανής Hode 0.2.4, η οποία είναι μια open source μηχανή για το παιχνίδι Heart of Darkness, το οποίο αναπτύχθηκε από την Amazing Studio, και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1998 για Windows PC και Playstation.

Μια νέα ανανεωμένη έκδοση κυκλοφόρησε για το MUI 5.0. To MUI 5.0-2019R4 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k, δημιουργία των Thore Bockelmann και Jens Maus. Όπως πάντα, σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει μπόλικες διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του.