Freesynd 0.7

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Freesynd, ενός παιχνιδιού που έχει βασιστεί απόλυτα στο Syndicate της Bullfrog. Αν δεν το θυμάστε, το Syndicate είναι ένα παιχνίδι όπου οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν γίνει τόσο δυνατές που τα κέρδη τους πια είναι μεγαλύτερα από αυτά μικρών χωρών, τις οποίες και εξαγοράζουν. Τρεις μέγα-εταιρίες υπάρχουν πια, που κινούν όλα τα νήματα στο κόσμο. Η μία έχει έδρα στις ΗΠΑ, μία στην Ευρώπη και η τρίτη στην Άπω Ανατολή.

Κάποια στιγμή η μέγα-εταιρία της Ευρώπης τελειοποίησε το CHIP, ένα εμφύτευμα με το οποίο οι άνθρωποι μπορούσαν να αισθάνονται πολύ καλύτερα, ακόμα και αν τα πάντα γύρω τους ήταν χάλια. Με το σλόγκαν "Γιατί να αλλάξεις τον κόσμο, όταν μπορείς να αλλάξεις το μυαλό σου" το CHIP πούλησε σαν τρελό. Φυσικά όποιος είχε τον έλεγχο του CHIP είχε και τον έλεγχο των ανθρώπων. Αποτέλεσμα ήταν οι εταιρίες να μάχονται μεταξύ τους για το μονοπώλιο του CHIP, καθώς κάποια εγκληματικά συνδικάτα βρήκαν την ευκαιρία να εισέλθουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών, είτε εξαγοράζοντας, είτε δολοφονώντας τα μέλη τους. Έτσι δεν χρειάστηκε πολύς καιρός μέχρι τα συνδικάτα αυτά να πάρουν στα χέρια τους ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στο Syndicate λαμβάνετε τον ρόλο ενός από αυτά τα συνδικάτα, και προσπαθείτε να κυριαρχήσετε έναντι των άλλων, αφανίζοντας τους. Έτσι καλείστε με την χρήση των πρακτόρων σας να ολοκληρώσετε κάποιες αποστολές, που θα σας οδηγήσουν στην επιβολή των δικών σας κανόνων.

Το παιχνίδι μπορείτε να το κατεβάσετε από το Aminet, αλλά θα χρειαστείτε και κάποια data αρχεία από την έκδοση για PC. Αν δεν έχετε το παιχνίδι στην κατοχή σας μπορείτε να το αγοράσετε από κάποιο site όπως είναι το GOG. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βρείτε και να το τρέξετε μέσω WHDLoad από την έκδοση για Amiga.

Το παιχνίδι είναι Open Source και θα το βρείτε και σε άλλα λειτουργικά συστήματα, το οποίο βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού SDL. Την μεταφορά στο AmigaOS 4 την έκανε ο Fredrik Wikstrom, ο οποίος έχει κάνει πραγματικά πολύ δουλειά σε διάφορα projects για τα συστήματά μας. Μια ματιά στο Aminet, στο OS4Depot αλλά και στο Aros Exec θα σας δώσει μια γεύση για την πληθώρα software που έχει δημιουργήσει. Για αυτό σημαντικό είναι να δείξετε κι εσείς την υποστήριξή σας μέσω κάποιας χρηματικής δωρεάς ή κάποιου ευχαριστήριου μηνύματος μέσω της ιστοσελίδας του.