NetSurf 68K 3.3.dev με υποστήριξη RTG και AGA

NetSurf RTG

Κυκλοφόρησε η 3.3 development έκδοση του NetSurf για Amiga 68K, εξοπλισμένες με κάρτα γραφικών (RTG) ή με απλό AGA.  Η έκδοση 3.3 είναι υπό ανάπτυξη σε όλα τα συστήματα που είναι διαθέσιμο το NetSurf. Το NetSurf είναι ένας μικρός και γρήγορος browser ο οποίος υποστηρίζει CSS αλλά όχι JavaScript. Η υποστήριξη της Javascript είναι υπό ανάπτυξη, αλλά ακόμα σε χαμηλό επίπεδο.

Σε κάποιο UAE emulated σύστημα που μπορεί να έχετε, ο συγκεκριμένος browser είναι πραγματικά πολύ γρήγορος. Σε κανονικές Classic Amiga αν δεν έχετε κάποιο γρήγορο επεξεργαστή, δυστυχώς θα σας παιδέψει αρκετά.

Μια από τις αλλαγές που έχουν γίνει είναι η αλλαγή των γραμματοσειρών, το οποίο όμως έχει σαν αποτέλεσμα την λάθος εμφάνιση των Ελληνικών ιστοσελίδων. Αυτό οφείλεται στην αφαίρεση χαρακτήρων πλην των λατινικών από αυτές, ώστε να είναι μικρότερες σε μέγεθος και να καταναλώνουν λιγότερη μνήμη. Για να το διορθώσετε αυτό μπορείτε να αντιγράψετε τις γραμματοσειρές από παλιότερη έκδοση, και κυρίως την 2.9.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτή την έκδοση:

  • Διορθώθηκε η κατανάλωση της CPU που έφτανε το 100% σε κάποιες περιπτώσεις
  • Διορθώθηκε το κουμπί του restart στην AGA έκδοση
  • Προστέθηκε η δυνατότητα επιστροφής στο WB με το πάτημα του μεσαίου κουμπιού του mouse ή πατώντας στο throbber, πάνω δεξιά
  • προστέθηκε το αρχείο με όλες τις επιλογές (Resources/AllOptions)
  • Με το πάτημα των πλήκτρων CTRL+BackSpace πάτε πίσω στο ιστορικό
  • Απαιτείται πια να γίνει assign το netsurf: στον φάκελο εγκατάστασης, ώστε να βρίσκει πάντα τα αναγκαία αρχεία

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα με την 3.3.dev έκδοση, μπορείτε να δοκιμάσετε την 3.2 σταθερή έκδοση. Όλες τις εκδόσεις θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του προγραμματιστή που κάνει το port και στο aminet.