Διαθέσιμη η δεύτερη dev έκδοση του NetSurf 3.3 για 68K Amiga

Κυκλοφόρησε η δεύτερη development έκδοση του NetSurf 3.3 για Amiga 68K, εξοπλισμένες με κάρτα γραφικών (RTG). Η έκδοση 3.3 είναι υπό ανάπτυξη σε όλα τα συστήματα που είναι διαθέσιμο το NetSurf και δεν είναι ακόμα σε stable έκδοση. Αν δεν γνωρίζετε το NetSurf, είναι ένας μικρός και γρήγορος browser ο οποίος υποστηρίζει CSS αλλά όχι JavaScript. Η υποστήριξη της Javascript είναι υπό ανάπτυξη, αλλά ακόμα σε χαμηλό επίπεδο συμβατότητας.

Στην νέα έκδοση δεν συμπεριλαμβάνεται η έκδοση που υποστηρίζει το AGA, το οποίο αναμένουμε να δούμε σε κάποια νεότερη κυκλοφορία. Αν και στις προηγούμενες εκδόσεις υπήρχε πρόβλημα με την εμφάνιση των Ελληνικών, λόγο γραμματοσειράς, σε αυτή την έκδοση λειτούργησαν σωστά.

Σε κάποιο UAE emulated σύστημα που μπορεί να έχετε, ο συγκεκριμένος browser είναι πραγματικά πολύ γρήγορος. Σε κανονικές Classic Amiga αν δεν έχετε κάποιο γρήγορο επεξεργαστή, δυστυχώς θα σας παιδέψει αρκετά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτή την έκδοση:

  • Ανανεώθηκαν οι βιβλιοθήκες libpng 1.6.16; libcurl 7.38.0; libssl 1.0.1j
  • νέο theme από τον Ken Lester
  • νέα εικόνα του cursor και του throbber animation
  • διορθώθηκε το πρόβλημα με την εξαφάνιση του δείκτη
  • διορθώθηκε η κατάρρευση του προγράμματος κατά την επίσκεψη στο muidev.de
  • αφαιρέθηκε το getvideo script και αντικαταστάθηκε με το mp4.ee API. Τα video αποθηκεύονται στην RAM με όνομα video.mp4

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα με την 3.3.dev2 έκδοση, μπορείτε να δοκιμάσετε την 3.2 σταθερή έκδοση. Όλες τις εκδόσεις θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του προγραμματιστή που κάνει το port.