Οκτώβριος 2020

Κυκλοφόρησε μια ανανεωμένη έκδοση των Picasso96 v3.0 drivers από την Individual Computers, η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσής τους πριν από μερικά χρόνια. Η νέα αυτή αναβάθμιση φέρνει μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές, όπως το τράβηγμα της οθόνης. Η νέα αυτή έκδοση ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του AmiWest 2020 από τον ίδιο τον Jens Schoenfeld.

Ολοκληρώθηκε το φετινό AmiWest 2020, το οποίο είχε πολύ ενδιαφέρον, με τις παρουσιάσεις να γίνονται όλες την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι οποίες έγιναν online. Και φέτος μάθαμε αρκετά νέα πράγματα γύρω από την Amiga και τα μελλοντικά σχέδια των εταιριών.

Ένα νέο περιοδικό έχει ξεκινήσει να δημιουργείται, με έδρα την Αγγλία. Ονομάζεται Amiga Addict και θα κυκλοφορεί σχεδόν κάθε μήνα, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο αν και μεγαλεπήβολο. Κάθε τεύχος θα απαρτίζεται από περίπου 54 πολύχρωμες σελίδες σε A4 μέγεθος και θα έρχεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, και φυσικά θα είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #147 Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Έπειτα από περίπου 15 χρόνια κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του iGame 2.0. Από το 2016 που έγινε open source το αγαπημένο μας Ελληνικό πρόγραμμα για την Amiga, κυκλοφόρησαν 8 διαφορετικές beta εκδόσεις οι οποίες έφερναν νέες λειτουργίες, βελτιώσεις και διορθώσεις προβλημάτων.

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το τριπλό άλμπουμ Amiga Rocks από τους Fastloaders, με 33 μουσικά θέματα. Σε όλα τα κομμάτια θα ακούσετε δυνατά τύμπανα και γρήγορες κιθάρες, και τα αγαπημένα σας μουσικά θέματα από Amiga παιχνίδια όπως Super Cars II, Shadow of the Beast, Unreal, Turrican, Castle Master, Ghouls n' Ghosts, Battle Squadron, Lost Patrol, Golden Axe, Final Fight, X-Out, Dogs of War, Lotus, Cannon Fodder, Hero Quest, Chuck Rock, LED Storm και πολλά άλλα.

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε, το οποίο ονομάζεται Magica, στο οποίο χειρίζεστε μια μάγισσα της οποίας κλέψανε τα φιαλίδια με τα μαγικά που είχε στο εργαστήριό της. Σκοπός σας είναι να ανακτήσετε όλα τα φιαλίδια, περιπλανώμενοι στις πίστες, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάθε λογής αντιπάλους.

Στις 24 - 25 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος η εκδήλωση AmiWest, στο Σακραμέντο της Αμερικής. Η φετινή εκδήλωση θα διαφέρει απο τις προηγούμενες χρονιές λόγω του Covid-19. Έτσι θα είναι περισσότερο online, με παρουσιάσεις από όλο τον κόσμο και με διάφορα θέματα. Βέβαια, κάποιοι θα μαζευτούν και στον καθιερωμένο χώρο της εκδήλωσης, αν και η προσέλευση αναμένεται να είναι μειωμένη.

Με την κυκλοφορία του νέου MorphOS 3.14 κυκλοφόρησε και ο νέος browser Wayfarer, ο οποίος βασίζεται σε μια πρόσφατη έκδοση του WebKit. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υποστηρίζονται καλύτερα τα νέα website, αλλά επίσης αυξάνονται οι απαιτήσεις από το σύστημα.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.14, η οποία περιέχει αρκετές διορθώσεις και νέες λειτουργίες. Έχει βελτιωθεί ιδιαιτέρως ο kernel του λειτουργικού, έχει προστεθεί TLS υποστήριξη στο exec.library, έγιναν βελτιώσεις στο Netstack και στο ixemul.library. Αυτές οι βελτιώσεις ήταν αναγκαίες και για την λειτουργία του νέου browser, του Wayfarer.