Equilibrio

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε για το AmigaOS 4 με το όνομα Equilibrio, το οποίο είχε παρουσιασθεί πριν λίγο καιρό στην Pianeta 2012. Το παιχνίδι υπάρχει ήδη για το Wii και για το iPhone. Το δοκιμάσαμε σε μια μAmigaOne και παίζει πραγματικά πολύ καλά.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να οδηγήσετε μια μπάλα μέσα σε μια πίστα στο τελικό σημείο όπου τελειώνει μια πίστα. Στην πορεία μπορείτε να μαζέψετε νομίσματα για περισσότερους πόντους. Η εμφάνιση της κάθε πίστας είναι δύο διαστάσεων και τα βλέπετε όλα από τα πλάγια. Εσείς με το mouse μετακινείτε τον περιβάλοντα χώρο και έτσι η μπάλα μετακινείται. Σκοπός σας είναι να την φτάσετε στο τελικό σημείο στον μικρότερο δυνατό χρόνο, αποφεύγοντας τα εμπόδια και μαζεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Επίσης από πίστα σε πίστα θα έχετε και διαφορετικές μπάλες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, π.χ. η πέτρινη μπάλα θα είναι πιο βαριά από τις άλλες αλλά δεν θα σπάει τόσο εύκολα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από το site του προγραμματιστή που το μετέφερε στο AmigaOS 4. Θα το βρείτε τελευταίο στην λίστα των παιχνιδιών. Μόλις το κατεβάσετε, το αποσυμπιέζετε σε έναν δίσκο και το τρέχετε, χωρίς καμία εγκατάσταση. Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυση που θέλετε να παίξετε και επίσης ένα όνομα χρήστη ώστε να διατηρείτε το σημείο στο οποίο βρίσκεστε, ακόμα και αν παίζει το ίδιο παιχνίδι κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας ή κάποιος φίλος σας.

Ετοιμάσαμε κι ένα μικρό video για να πάρετε μια γεύση πως τρέχει στο σύστημα δοκιμής μας.

Και ένα video του παιχνιδιού να παίζει σε μια X1000 σε Fullscreen