Δεκέμβριος 2017

Ένα νέο παιχνίδι ετοιμάζει η PixelGlass, με το όνομα Worthy, για το οποίο κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες το πρώτο teaser video. Πρόκειται για ένα puzzle game στο οποίο έχετε τον ρόλο ενός γενναίου νεαρού που πρέπει να σώσει την αγαπημένη του, η οποία σε κάθε πίστα βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο και φυλάσσεται από γλοιώδη τέρατα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε κάθε επαφή με τέρατα και παγίδες, να χρησιμοποιήσετε τα όπλα που θα βρεθούν στον δρόμο σας με ευρηματικότητα και να φτάσετε στην αγαπημένη σας.

Κυκλοφόρησε η Χριστουγεννιάτικη έκδοση του Lumberjack Reloaded, το οποίο είχαμε δει παλιότερα. Σε αυτή την έκδοση έχετε και πάλι τον ρόλο του συμπαθούς ξυλοκόπου ο οποίος προσπαθεί, με την βοήθειά σας, να κόψει όσα περισσότερα ξύλα μπορεί από ένα τεράστιο δέντρο, χωρίς να του έρθει κάποιο κλαδί στο κεφάλι.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #130 Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break-><--break->

Ετοιμάζεται το δεύτερο τεύχος του Amiga User, του νέου περιοδικού που δημιουργείτε στην Πολωνία από την ομάδα του Amiga.net.pl, και το οποίο φυσικά αφορά την Amiga, από τις Classic μέχρι και τις NG. Κάθε τεύχος είναι διαθέσιμο σε εκτυπωμένη πολύχρωμη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πριν από λίγο καιρό είχα την χαρά να παραβρεθώ στο φετινό Amiga32. Συνοδοιπόρος σε αυτό ήταν ο Γιάννης Τσίτουρας, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε να πάμε στο event όταν ένα πρωινό του Ιουνίου τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του το πρότεινα. Για εμένα ήταν και η πρώτη φορά που θα παρευρισκόμουν σε ένα μεγάλο event εκτός συνόρων.

Το RNOWidgets είναι ένα νέο πακέτο με widgets για το desktop των χρηστών του MorphOS. Τα widgets είναι μικρά προγράμματα τα οποία κάνουν συνήθως ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα αλλά είναι πάντα διαθέσιμα για να δώσουν πληροφορία. Στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα θα βρείτε αντίστοιχα widgets τα οποία τις περισσότερες φορές οι χρήστες τα τοποθετούν στην δεξιά πλευρά.

Το Crispy Doom είναι ένα fork του Chocolate Doom, το οποίο υποστηρίζει υψηλότερες αναλύσεις και πολλές άλλες βελτιώσεις στην εμφάνιση, διατηρώντας τις δυνατότητες του αρχικού παιχνιδιού, όπως το δικτυακό παιχνίδι, την αποθήκευση παιχνιδιών και άλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι είναι το Chocolate Doom, πρόκειται για open source engines οι οποίες μιμούνται πλήρως την μηχανή του αρχικού Doom, αλλά την εμπλουτίζουν και με περισσότερες δυνατότητες.Το Crispy Doom υποστηρίζει όλες τις διαφορετικές εκδόσεις του Doom που έχουν κυκλοφορήσει, αρκεί να έχετε το original WAD αρχεία, τα οποία και πρέπει να βάλετε στον φάκελο του. Δοκίμασα τα WAD αρχεία των Doom 1 & 2, Plutonia και TNT και παίξανε άψογα στο σύστημά μου.

Ένα νέο άλμπουμ με μουσικές από αγαπημένα παιχνίδια της Amiga κυκλοφόρησε, το David Whittaker Amiga works. Περιλαμβάνει μουσικές του David Whittaker εκτελεσμένες από τον Allister Brimble. Στο άλμπουμ θα βρείτε τα μουσικά θέματα από τα Shadow of the Beast, Xenon, Speedball, Menace και πολλά άλλα.

Λίγες μέρες αφού αλλάξει η χρονιά θα μαζευτούμε στον γνώριμο χώρο του Found.ation για το 6ο AmiCamp. Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για την συνάντηση που τείνει να γίνει θεσμός. Στο AmiCamp θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Amiga, θα δούμε όμορφα μηχανήματα και θα γνωριστούμε παίζοντας κανένα ποδοσφαιράκι. Στις 27 και 28 Ιανουαρίου λοιπόν θα βρεθούμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας μηχανήματα για ένα διήμερο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Το Roadshow είναι ένα TCP/IP stack για το AmigaOS 3.x, το οποίο είναι μεταφορά του αντίστοιχου που υπάρχει στο AmigaOS 4. Είναι πολύ πιο γρήγορο από όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν για 68K Amiga και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, παρόλο που έρχεται χωρίς κάποιο GUI πρόγραμμα για την ρύθμισή του. Η APC&TCP το διαθέτει πια και σε φυσική μορφή, δηλαδή σε CD, κάτι που είχε ζητηθεί που πολλούς χρήστες του.

Κυκλοφόρησε ένα νέο demo του AlarCity, το οποίο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα παιχνίδια που αναπτύσσονται για τους αγαπημένους μας υπολογιστές. Πρόκειται για ένα shoot'em up παιχνίδι στο οποίο έχετε τον ρόλο μιας μπάλας από φωτιά, την οποία κυνηγούν μια αρμάδα από εχθρούς. Για να προστατευτείτε και να τους εξοντώσετε έχετε μια πληθώρα από όπλα τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε, μαζεύοντας χρήματα από τους νικημένους εχθρούς.