Οκτώβριος 2019

Το τελευταίο AmiWest ολοκληρώθηκε, και σε αυτό βγήκαν κάποια νέα, αν και οι περισσότερες ομιλίες και παρουσιάσεις ήταν για θέματα που ακούσαμε και στο Amiga34. Μάθαμε όμως πολύ περισσότερα πράγματα για την ExecSG ομάδα ανάπτυξης, της οποίας ηγείται ο Steven Sollie, πρώην team lead της ομάδας ανάπτυξης του AmigaOS 4.

Κυκλοφόρησε η πρώτη αναβάθμιση του πρόσφατου IBrowse 2.5, η οποία διορθώνει διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στην 68K έκδοση και στην χρήση του στο MorphOS, αλλά προσθέτει και κάποιες βελτιώσεις για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #141 Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Στις 23 - 27 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος η εκδήλωση AmiWest, στο Σακραμέντο της Αμερικής. Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά για το AmiWest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για Amiga σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο στο Amiwest πληθώρα εταιρειών και προγραμματιστών μαζεύονται, με σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τα προϊόντα τους, είτε αυτά είναι σε επίπεδο λογισμικού, είτε σε hardware. Συχνά στο AmiWest γίνονται ανακοινώσεις για μελλοντικά σχέδια, οπότε περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τι καινούργιο θα ανακοινωθεί.<--break-><--break->

Εχτές ολοκληρώθηκε το Amiga34, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή εκδήλωση για την Amiga, η οποία έγινε στο Neuss της Γερμανίας. Δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη εκδήλωση, καθώς γίνεται στην χώρα με το πιο δυνατό κομμάτι της Amiga κοινότητας. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο αεροδρόμιο, περιμένοντας την πτήση μου, και είπα να σας γράψω δύο λόγια για όλα όσα είδα και άκουσα τις προηγούμενες δύο μέρες.

Διαθέσιμη είναι μια νέα έκδοση του Icaros, η οποία είναι η πρώτη δοκιμαστική 64bit έκδοση, η οποία απευθύνεται στους τολμηρούς από όλους εσάς. Είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει πλήρως x86-64 επεξεργαστές, όπως οι Core και Ryzen.

Κυκλοφόρησε το νέο SDK 3.14 για το MorphOS από την ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης είναι η υποστήριξη των GCC7, GCC8 και GCC9 compilers. Για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κατεβάσετε το πακέτο και να κάνετε εγκατάσταση από το εργαλείο που έρχεται με το SDK.

Ένα νέο τριπλό μουσικό album ετοιμάζεται με μουσικά θέματα από γνωστά παιχνίδια της Amiga με Metal ηχόχρωμα από τους FastLoaders, ένα συγκρότημα από την Νορβηγία. Το νέο αυτό album ονομάζεται Amiga Rocks και θα περιέχει πάνω από 30 μουσικά θέματα από παιχνίδια όπως Super Cars II, Shadow of the Beast, Unreal, Turrican, Castle Master, Ghouls n' Ghosts, Battle Squadron, Lost Patrol, Golden Axe, Final Fight, X-Out, Dogs of War, Lotus, Cannon Fodder, Hero Quest, Chuck Rock, LED Storm και πολλά άλλα.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.12, η οποία φέρνει νέες λειτουργίες όπως είναι η δυνατότητα χρήσης δύο monitors στα Powerbooks και στα G5 desktop συστήματα. Ακόμα, προστέθηκαν λειτουργίας διαχείρισης των ανεμιστήρων με βάση την θερμοκρασία στο εσωτερικό του υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση και κατανάλωση ενέργειας, καθώς και την μείωση του θορύβου.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του SysInfo 4.3 για τις Classic Amiga και όχι μόνο. Σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει κυρίως αλλαγές ώστε να αναγνωρίζεται σωστά ο Apollo-core 68080, αλλά και μερικές διορθώσεις προβλημάτων.

Διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση του AmigaAmp, η 3.26, στην οποία έχουν γίνει διορθώσεις. Το AmigaAmp είναι ένα από τα παλιότερα προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην Amiga το οποίο σε κάθε νέα έκδοση γίνεται ακόμα καλύτερο. Η εμφάνισή του έχει βασιστεί στην εμφάνιση των πρώτων εκδόσεων του WinAmp, κάτι που διατηρεί μέχρι και σήμερα.<--break->